logo briefpapier

WOZ (Wet Waardering Onroerende Zaken)

flyer voorkant  flyer achterkant

Te hoge WOZ-waarde?

De gemeente maakt voor de aanslag gemeentelijke belastingen een schatting van de WOZ-waarde van uw woning. De WOZ-waarde is de basis voor o.a. de aanslag onroerendezaak-, waterschaps- en inkomstenbelasting. In veel gevallen is de waarde door de gemeente te hoog vastgesteld. Hierdoor betaalt u als woningeigenaar al snel honderden euro’s per jaar te veel aan belastingen!

Het belang van de WOZ-waarde wordt steeds groter, de WOZ-waarde dient ook als basis voor berekening van de Schenk- en erfbelasting van een huis of ander onroerende zaak. Een verlaging van de WOZ-waarde kan de erfgenamen dan ook snel vele duizenden euro’s schelen, u betaald namelijk al snel minimaal 20% erfbelasting!

Hoe kunnen wij dit gratis voor u doen?

Indien wij de bezwaarprocedure winnen, dan krijgen wij onze kosten vergoed door de gemeente. Mochten wij die onverhoopt niet winnen, dan is dat voor onze eigen rekening en risico, hierdoor bent u ervan verzekerd dat wij ons best zullen doen om de WOZ-waarde naar beneden aangepast te krijgen.

Wij werken samen met ervaren taxateurs die een realistische kijk op uw woning/bedrijf hebben en daardoor kunnen beoordelen of de vastgestelde waarde inderdaad te hoog is. Indien nodig zal de taxateur een hertaxatie uitvoeren om het bezwaarschrift kracht bij te zetten. Ook hier zijn voor u geen enkele kosten aan verbonden.

Geen omkijken!

Als wij voor u het bezwaar indienen, heeft u er verder geen omkijken meer naar. Wij nemen alle correspondentie met de gemeente voor onze rekening, gaan naar de hoorzitting en dienen zo nodig beroep in als de gemeente het bezwaar ongegrond verklaard.

Waarom kiezen voor Hoogenkamp & Faber?

Er zijn veel bureau’s, makelaars, accountants en andere bedrijven/professionals die, al dan niet gratis, bezwaar tegen de WOZ-waarde indienen. Wat maakt ons dan voor u de juiste partij om uw belangen te behartigen?

Wij hebben ruime ervaring met het indienen van bezwaarschriften en het voeren van beroepsprocedures tegen de WOZ-waarde, wij kennen de woningmarkt in de regio waardoor wij de situatie beter kunnen inschatten dan een bureau dat landelijk werkt en dat niet uit de regio komt. Wij hechten groot belang aan een helder en duidelijk contact met u. Wij vinden een persoonlijk kennismakingsgesprek belangrijk en komen daarom vooraf graag bij u op bezoek. Zo weet u wie voor u aan de slag gaat, krijgen wij een betere indruk van de woning, bedrijfsgebouw of ander onroerende zaak en kunt u toelichten waarom u de WOZ-waarde te hoog vindt. Gedurende de bezwaarprocedure zullen wij u ook op de hoogte houden van de ontwikkelingen. Komt er een hoorzitting en wilt u mee, dan is dat uiteraard geen enkel probleem.

Interesse?

Neem vrijblijvend, telefonisch of per e-mail, contact met ons op en wij zullen met u de mogelijkheden bespreken. Wij werken vanuit Dalmsholte en Zwolle dus zijn altijd bij u in de buurt.

  • Algemene nummer: 0529 – 466 116
  • E-mail: info@hoogenkamp-faber.nl
  • Dalmsholte: Mevrouw mr. Dewi Hoogenkamp: 06 – 8487 4717
  • Zwolle: De heer Martijn Faber: 06 - 2943 9828